Puppies

Shiloh Shepherd puppies

De Shiloh Shepherd is een nog niet heel bekend ras in Nederland. Er worden regelmatig nestjes puppies geboren, dus de Shiloh Shepherd populatie groeit!

Ik draag ook mijn steentje bij aan de groei van de Shiloh Shepherd populatie in Nederland want ik ben een officiële fokker van het ras. Mijn kennelnaam is Jewel Shilohs. Jewel is afgeleid van mijn achternaam: Cieraad.

DSC_0004

Tika/Charlie nestje

Lykai/Darkan

Lykai/Darkan nestje

Tika/Kayt

Tika/Kayt nestje

 

 

Alleen de beste match

Yes! Er is een nestje Shiloh Shepherd puppies geboren. Na een lange tijd op de wachtlijst te hebben gestaan, komt u eindelijk in aanmerking voor een kleine doerak uit het nestje. Snel een bezoekje brengen en wat zijn ze allemaal leuk. De puppy met het groene halsbandje is toch stiekem uw favoriet, dus die wordt het?! Helaas, zo werkt het niet helemaal. Als fokker vind ik het belangrijk dat iedere hond in het juiste gezin geplaatst wordt. Om dat te kunnen beoordelen hebben we van te voren een gesprek om u en uw wensen ten aanzien van een hond te leren kennen. Ook beslist u of u een “huis”-hond wilt of een hond waarmee, als de hond uiteindelijk voldoet aan de eisen, gefokt kan gaan worden. Als de puppies acht weken oud zijn, wordt er gekeken hoe ze gebouwd zijn en wordt er een test met ze gedaan. Deze test geeft een beeld van:

 • Mensgerichtheid;
 • Mate van zelfstandigheid;
 • Mate van onderdanigheid/dominantie;
 • Het gemak waarmee de hond te trainen is (eigenzinnigheid);
 • Pijndrempel;
 • Het al dan niet aanwezig zijn van jacht-, speel- en apporteer instinct;
 • Mate van bestendigheid tegen harde geluiden;
 • Intelligentie.

Aan de hand van de uitkomst van de test, kan ik een goede inschatting doen van welke puppy aan welk baasje wordt gekoppeld. Eigenlijk run ik tijdens de puppy periode een datingbureau voor mens en dier, haha.

Omdat het Shiloh Shepherd ras nog in ontwikkeling is (zie ‘Over de Shiloh Shepherd‘), bent u verplicht om na de aanschaf van een pup van dit ras nog een drietal testen te doen:

 1. De heupen en ellebogen worden gecontroleerd. Dit wordt gedaan middels de pennHip methode en moet worden gedaan door een pennHip gecertificeerde dierenarts.
 2. Er wordt een harttest gedaan.
 3. Er wordt een temperamenttest gedaan (na 1 jaar).

Zo heeft u weer een goed verhaal op verjaardagen: u levert een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van een nieuw Herder ras in Nederland!

Puppies - Shiloh Shepherd

Puppies – Shiloh Shepherd