Mijn Shiloh Shepherds:

Tika

Tikaani Dear JJ of IHOSS (Ruffy/Vino) is geboren op 14 januari 2012 bij de IHOSS kennel in Montgomery (Amerika).
 
Ik heb Tika zelf opgehaald in Amerika. Wat een belevenis was dat! Na een week bij de familie gelogeerd te hebben bleek zij na de de litter evaluation de beste keuze.  Zij was een breed quality teefje, waarmee ik, uiteraard als ze gezond zou zijn, zou kunnen fokken. Ze was ruim acht weken oud, toen ze in Nederland aankwam, waar ze zich al snel thuis voelde.

Tika groeide uit tot een grote, indrukwekkende, prachtige dame, met een heerlijk temperament. Vanwege haar donkere uiterlijk en haar grootte is ze een opvallende verschijning. Ik krijg vaak te horen: “Wat een prachtige hond, wat voor ras is dat?”

Tika voldeed aan alle voorwaarden van de ISSA om met haar te mogen fokken. Zij heeft 2 nestjes gekregen en is inmiddels met “pensioen. Haar puppy’s zijn echte familie honden. De meeste zijn beschermend naar hun gezin, groot en goed gebouwd. Sommige puppy’s hadden wat meer socialisatie naar andere honden nodig. Haar eerste nestje waren allemaal grey sables. In haar tweede nest waren zowel brown, als grey sables.
 
Test uitslagen
Pennhip: 0.27-0.34
Holter: 000
ED: vrij
DM: vrij
Temperament test: 94 punten
Hoogte: 71 cm
Gewicht: 42 kg

Lykai

Zion’s Lykaios Jewel of Holtan (Queenie/Keiko) is geboren op 21 oktober 2013 bij de Holtan kennel in Noorwegen.
 
Lykai was het breed quality puppy uit het nestje en heb ik naar Nederland laten komen. Zij groeide uit tot een zeer sociale Shiloh: goed gebouwd, gezond en wat een beweging liet zij zien.

Veel van deze eigenschappen zag ik terug in haar pups.
Lykai heeft twee nestjes gehad en is drager van zowel het witte, als het zwarte gen. Dit zag ik terug in haar kleurrijke nesten: in beide nesten werden, zwarte, witte, grey en brown sable pups geboren. Zij geniet nu van haar pensioen.
 
Test uitslagen
Pennhip: 0.44-0.36
Holter: 000
ED: vrij
DM: vrij
Temperament test: 95 punten
Hoogte: 66 cm
Gewicht: 35 kg

Ylva

Jewels Amazing Ylva (Tika/Charlie) is geboren op 27 november 2014 bij Jewel Shilohs.

Ylva is een teefje, dat ik aangehouden heb uit het eerste nestje van Tika. Zij is uitgegroeid tot een heerlijke, vrolijke familiehond.

Ze is terughoudend naar mensen die ze niet kent, maar als ze je eenmaal kent, is Ylva “een blij ei” als ze je weer ontmoet.

Vanwege haar karakter heb ik niet met haar gefokt.

Susi

Jewel’s Viva of Shahayla (Brio/Axel) is op 6 juni 2019 geboren in Canada.

Ze was 16 weken toen ze naar Nederland kwam en voelde zich direct thuis bij de andere Jewel’s. Ik heb haar uitgekozen omdat zij past bij een aantal lijnen die we in Nederland al hebben. Ik hoop daarom met Susi, weer verder te kunnen met de ontwikkeling van dit prachtige ras in Nederland/Europa.

Zij heeft een geweldig karakter, vriendelijk, enthousiast, sociaal en vol energie. Het is een grote teef, die indrukwekkend overkomt. Bij haar past de uitspraak grote mond, klein hartje!

Ze heeft inmiddels haar eerste nestje gehad. In haar puppy’s zie ik haar karakter terug. Ook qua bouw en beweging ontwikkelen deze puppy’s zich goed.
 
Test uitslagen
Pennhip: 0.32-0.29
Holter: 100
ED: vrij
DM: vrij
Temperament test: 93 punten
Hoogte: 74 cm
Gewicht: 42 kg

Louve

Jewel’s Enchanting Kiara geboren op 17 april 2023 bij Jewel’s Shilohs.
 
Van het eerste nestje van Susi mocht Louve blijven. Een mooi teefje dat zich tot nu toe goed ontwikkelt. Ze heeft het vrolijke, sociale karakter van haar moeder, heeft een sterker eigen willetje en is bijzonder intelligent. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelt.
 
Test uitslagen 
Pennhip:
Holter: 200
ED:
DM:
Temperament test:   punten
Hoogte  cm
Gewicht  kg
 
 

Sluit je aan bij de Shiloh Community

Neem vandaag nog contact met mij op voor meer informatie over Shiloh Shepherds.

Scroll naar boven