De Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is een indrukwekkende verschijning! De hond is groot, intelligent, moedig, veelzijdig, heeft een zacht karakter en een hart van goud.

De Shiloh Shepherd is een gevoelig ras en daarom is het belangrijk om de hond van kleins af aan goed te socialiseren en op een positieve manier te trainen. De Shiloh Shepherd is een echte gezinshond en past zich, na een goede socialisatie, makkelijk aan verschillende levensstijlen en woonomgevingen aan. De hond is uitermate vriendelijk voor (kleine) kinderen, stabiel en sociaal.

Naar vreemden stelt de Shiloh Shepherd zich vaak afwachtend op, maar als hij je eenmaal kent zul je worden overladen met blijdschap en liefde. Een Shiloh Shepherd is goed te trainen voor gehoorzaamheid, behendigheid, als reddingshond, therapiehond, of hulphond. Maar boven alles is hij je beste vriend en zal hij je altijd trouw zijn en beschermen.

KENMERKEN
De ideale hoogte van een volwassen reu is 76 cm of meer en niet kleiner dan 71 cm. De ideale hoogte van een volwassen teef is 71 cm of meer en niet kleiner dan 66 cm. Daarnaast is het belangrijk dat de hond de juiste balans en beweging moet hebben. De pas moet elastisch en bijna moeiteloos zijn. Kracht en uithoudingsvermogen zijn daarnaast belangrijke factoren.

Het ideale gewicht van een volwassen reu ligt tussen de 63-72 kg en niet minder dan 54 kg. Het ideale gewicht van een volwassen teef ligt tussen de 45-54 kg en niet minder dan 36 kg.

De Shiloh Shepherd kent twee haar variëteiten: smooth (kortharig) en plush (langharig). Wat betreft de kleur zijn alle variëteiten toegestaan.

OORSPRONG
Het Shiloh Shepherd ras is ontwikkeld door Tina Barber uit de Amerikaanse staat New York. Tina groeide op met Duitse Herders. De fascinatie voor deze hond inspireerde haar om een hondenras te ontwikkelen met de intelligentie van de Duitse Herder, maar dan groter, met betere heupen en een stabieler karakter.

Na een jarenlang intensief fokprogramma door Tina, lukte het haar de Herder te fokken die ze voor ogen had. Ze heeft voor de Shiloh Shepherd als outcross een Malamute, een Oud Duitse Herder en een Amerikaanse Witte Herder gebruikt.

Alle keren heeft ze de achtergronden van deze honden uitgebreid onderzocht op de gezondheid, de bouw en het temperament. Zo kwam ze tot een verantwoorde keuze om een gezonde basis te leggen voor de ontwikkeling van het nieuwe Shiloh Shepherd ras.

RAS IN ONTWIKKELING
De Shiloh Shepherd is een ras in ontwikkeling, dat nog maar weinig voorkomt in Europa. Het ras wordt nog niet officieel erkend door de AKC (American Kennel Club) en de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Let er daarom bij de aankoop van een pup van dit ras op of het om een echte Shiloh Shepherd gaat.

Fokkers van de Shiloh Shepherd volgen een opleiding binnen de Shiloh Shepherd vereniging voor ze zelfstandig mogen fokken. Zij houden zich aan strenge richtlijnen als het gaat om de gezondheid, het temperament en de bouw van de honden, waarmee gefokt gaat worden. Ook wordt er gelet op de verwantschap van de combinatie. Om al deze gegevens te raadplegen is er een uitgebreide database, waarin alle gegevens van de geregistreerde Shiloh Shepherds zijn ingevoerd. Door zorgvuldige selectie bij het fokken en het trouw blijven aan de fok voorwaarden proberen we dit bijzondere Herder ras verder te ontwikkelen.

Van toekomstige puppy eigenaren wordt verwacht dat ze meewerken aan de verdere ontwikkeling van de Shiloh Shepherd. Na aanschaf van een pup van dit Herder ras bent u verplicht een drietal testen te doen. Zo helpt ook u mee aan de ras opbouw van deze bijzondere hond. U kunt hierover meer lezen op de puppy pagina van deze website.

01

Mijn honden

Maak kennis met mijn eigen Shiloh honden.

02

Puppy Pagina

Bekijk essentiële informatie over adoptie en volg de avonturen van (toekomstige) nestjes.

03

Contact

Neem contact met mij op en stel jouw vragen over de Shiloh Shepherd.

Visie

Mijn visie is om Shiloh Shepherds te promoten als een geweldige metgezel voor gezinnen, waar hun loyaliteit en zachtaardigheid overal ter wereld erkend wordt

Missie

Mijn missie is om liefhebbers van Shiloh Shepherds te ondersteunen bij het vinden van hun perfecte metgezel door middel van deskundige begeleiding, informatieve bronnen en het faciliteren van adoptieprocessen.

Sluit je aan bij de Shiloh Community

Neem vandaag nog contact met mij op voor meer informatie over Shiloh Shepherds.

Scroll naar boven